Plagiat Dodon1„Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor, decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea în sus a nemeritului". (Mihai Eminescu)

Scriam deunăzi de ce nu trebuie votat Dodon. Pentru că e un hoţoman, lucru demonstrat de nenumărate ori: şi atunci când prins de Curtea de Conturi cu mâna în buzunarul statului, adică al nostru, a fost nevoit să recunoască că a furat, întorcând 72.000 lei statului; şi atunci când, fiind ministru al economiei, a creat aşa numitele mafii ale cărnii şi peştelui, a înstrăinat hotelurile „Codru" şi „Dacia" în favoarea lui Plahotniuc şi Oleg Voronin; şi atunci când s-a pricopsit cu palate în mai multe nivele, cu mai multe maşini luxoase, care nu pot fi obţinute pe salariul unui funcţionar; chiar şi atunci când, conform argumentelor fostului lui şef, Voronin, pentru trei milioane de euro primiţi de la Plahotniuc a votat preşedintele Timofti. Pentru că este duplicitar. Dimineaţă îşi face cruce în biserică, iar la amiază se duce să se închine idolului întunecimii - V.I. Lenin. Ieri îi jura credinţă pe veci lui Voronin, celui care a făcut marea greșeala să-l aducă în marea politică, iar astăzi l-a trădat

Pentru că e mincinos. Chiar în această campanie electorală Dodon a dat atâtea promisiuni electorale pe care însă nu le va împlini fiindcă nu va putea din cauza mai multor factori interni şi externi. Şi el ştie despre acest lucru, înseamnă că promisiunile lui nu sunt altceva decât minciuni, gogoşi electorali. Pentru că e un tip foarte periculos, care în stilul mentorului său V.I. Lenin cheamă la revoluţie. Este un rasist, un adevărat marxist-leninist la capitolul „lupta de clasă", declarând că va interzice unionismul, iar pe cei peste 35% de unionişti îi va duce în „lagărele de corecţie prin muncă" din Siberia. Este un scop clar al mentorilor săi de la Kremlin. „Azi este ziua nu doar a eliberării Moldovei de fasciști, dar și de români" a declarat controversatul deputat al Dumei de stat Oleg Paholkov la serbătorirea de către Dodon a aniverăsrii a „72 de ani de la eliberarea Moldovei...". Iată scopul de bază al Kremlinului. Prin Dodon vor să elibereze Basarabia de români, adică de peste 80% din populaţie.

Efectele declaraţiilor lui tâmpite au început deja să apară. Prin declaraţia iresponsabilă pentru un candidat la cea mai înaltă funcţie în stat referitoare la Crimeea (dar şi cele anterioare că pe maidan au fost puţini ucişi!) a stricat relaţiile cu vecinul din est, Ucraina, care astăzi reprezintă un scut pentru noi în calea pericolului direct din partea Rusiei. Din această cauză, deunăzi, Kievul şi-a rechemat ambasadorul de la Chişinău. Luând în consideraţie şi declaraţiile antieuropene antiromâneşti, care curg cu duiumul din gura acestui impostor, toate acestea pot conduce la o blocadă totală din est, din partea Ucrainei şi din vest, din partea Uniunii Europene, transformând acest colţ de ţară într-un Kaliningrad la gurile Dunării, într-un bantustan chiar în centrul geografic al Europei. Pericolul cel mare este că în cazul alegerii lui Dodon preşedinte vor fi sistate toate ajutoarele venite din vest. Prin denunţarea Acordului de Asociere cu U.E. va fi denunţat şi acordul liberalizat de vize, vor fi practic excluse mobilităţile tinerilor în vest în cadrul programelor de educaţie şi cercetare.

S-au adus multe argumente referitor la imoralitatea acestui tip care vrea fotoliul de preşedinte. Acum a mai apărut la suprafaţă încă oPlagiat Dodon2 latură a imoralităţii tovarăşului Dodon, cea de plagiator, încălcând flagrant Legea privind protecţia dreptului de autor. În Antichitate, în special în Grecia antică, pentru plagiat nu erau instituite sancțiuni legale, autorii fiind apărați de reguli morale. Autorii plagiatului erau supuși unor critici deosebit de dure de către lumea literară, astfel, acesta era recunoscut de toți prin respectul de care se bucura autorul, prin notorietatea pe care acesta și-o câștigase în timp, prin reprobarea și disprețul cu care erau tratați cei care comiteau plagiatul. Dacă în acest colţ de ţară capturat legile nu lucrează, să procedăm ca vecii greci: să ne expunem dispreţul pentru acest plagiator care a comis acelaşi furt, dar din domeniul imaterialului. Astfel, aspirantul la preşedinţie, Igor Nikolaevici Dodon, „marele" economist cu trei facultăţi şi un doctorat, în goană după diplome şi merite, a comis un plagiat. O investigaţie preliminară a stabilit preluarea integrală a mai multor pasaje din lucrările „Bursa", de Ioan Popa (1993), şi „Tranzacţii bursiere", de Mihaela Gradu (1997), profesori la A.S.E. Bucureşti. În continuare sunt date doar pasagele plagiate de pe câteva pagini ale pretinsei teze de doctorat a lui Dodon. Potrivit unui articol din ziarul „Timpul", ediția din 19 mai 2009, rezultă că, în realitate, Dodon minte că a susținut teza de doctorat la A.S.E.M. În articol este precizat că „Responsabilii de la aceasta instituție spun că Dodon a recurs la grave încălcări, din care cauza A.S.E.M. nu l-a acceptat...".

Plagiatul este poate cel mai mare păcat al unui intelectual, drept cine se pretinde a fi acest semidoct. Preşedinţi de state (adevărate state!), miniştri şi-au dat demisia doar pentru temeri de plagiat, iar acest grangur kremlinez plagiator se doreşte a fi preşedinte în acest colţ de ţară.

Grafica - I.M.