Hong-Kong, art-emisNu e dificil de înţeles cine se află la originea „revoluţiei umbrelelor” din Hong Kong! Presa pro-Beijing vorbeşte de legături ale manifestanţilor cu guvernul S.U.A., acuză C.I.A.-ul că s-a infiltrat în şcolile din Hong Kong şi sugerează că Marea Britanie a plasat agenţi ai serviciilor secrete în structurile de conducere ale marii metropole chineze. Ziarul „Wen Wei Po”, favorabil Beijing-ului, consemnează că liderul studenţilor, Joshua Wong în vîrstă de 17 ani s-a întîlnit frecvent cu membrii Ambasadei S.U.A. din Hong Kong şi a primit donaţii de la americani. Cum era politicos, Wong a negat acuzaţiile, deşi vorbim de o copită dată Chinei, ca semn că n-are voie să depăşească economia americană. China îi stă în coaste Americii de mult timp, ca adversar de temut, dar unchiul Sam nu recunoaşte public. Preluînd o ştire a televiziunii publice „Rossiya 24”, „The Telegraf” relatează că protestele din Hong Kong au fost organizate de S.U.A şi Marea Britanie, liderii mişcării „Occupy Central fiind special pregătiţi de serviciile secrete americane, iar tactica protestatarilor din Hong Kong reproduce scenariul revoluţiilor portocalii, de fapt lovituri de stat, care au demis guvernele din Georgia, Kargâzstan şi Ucraina.” Experţii consideră că şi Marea Britanie se află în spatele protestelor din Hong Kong din cauză că îşi pierde beneficiile economice pe care companiile britanice le-au avut după retrocedarea coloniei, Chinei. Fosta colonie britanică Xianggang, devenită azi centru global de afaceri, traversează cea mai gravă criză politică de cînd insula a fost retrocedată Chinei, în 1997. Manifestanţii cer libertăţi precum votul universal deplin şi demisia şefului Executivului, Leung Chun-ying, perceput drept marionetă a Beijingului, solicitări pe care Beijingul refuză să le accepte, relatează A.F.P. Vrem sau nu, nu putem ignora realitatea: Hong Kong-ul este parte componentă a Republicii Populare Chineze, iar imixtiunile străine în treburile altui stat independent nu se încadrează în canoanele democraţiei.

Europa a devenit un mega-şop pentru China

The Guardian anunţă că S.U.A. sînt pe cale să piardă statutul de cea mai puternică economie a lumii, pe care-l deţine de la sfîrşitul secolului al XIX-lea. „Se­co­lul american se termină, iar cel al Pacificului începe”, consemnează „The Economist”, sub titlul „Încoronarea dragonului”: „Până în 1890 China a fost cea mai mare economie din lume, cînd a fost detronată de S.U.A., dar până la sfîrşitul anului China îşi va recuceri coroana”. Potrivit Băncii Mondiale, China a devenit cea mai mare econo­mie a lumii, în perioada 1979 – 2014 avînd cea mai mare dezvoltare economică din istoria omenirii. China şi-a modernizat economia cu tehnologie din Germania şi Franţa, iar forţa de muncă este hrănită cu cereale şi carne de porc din România, ceea ce indică faptul că Europa a devenit un mega-şop pentru China. În următorii 10-20 de ani polul economiei mondiale se va muta în Asia. Comparativ cu ţara noastră, unde, începînd cu anul 1990, economia a fost pusă pe butuci de o clasă politică coruptă, vîndută intereselor străine şi dezinteresată de soarta naţiunii române. Trei milioane de români care ar fi putut contribui la dezvoltarea Ţării au emigrat pentru un loc de muncă decent remunerat. Aşadar, vedem vreo legătură între protestele din Hong Kong şi S.UA.? Cum să nu! Foarte curînd China va pune capăt unui secol de dominaţie americană şi va deposeda S.U.A de statutul de cea mai mare economie a lumii, pentru că, S.U.A., din punct de vedere economic, financiar şi politic, a dat aproape totul peste cap în lume, sau în mare parte a scăpat lucrurile de sub controlul de poliţist mondial. 

Propaganda cu democraţia nu mai rezistă mult

În America s-a făcut democraţie şi cu munca chinezilor, care trăiesc ca vai de ei şi cu petrolul scos din Irak, după ce le-a „injectat” irakienilor doza de democraţie forţată. China este astăzi fabricantul şef al lumii, datorită vesticilor şi americanilor care şi-au mutat tehnologia la ei, în ograda Fluviului Yangtze sau Chang Jiang. Oricine poate observa cu uşurinţă avansul de civilizaţie, de educaţie industrială şi modernitate al Asiei faţă de Occident. Propaganda cu democraţia nu va mai rezista mult nici în America. Sistemul scoate fum negru pe ţeava de eşapament, are scurgeri mari de ulei şi are nevoie de reparaţii capitale. Într-o economie falsă, susţinută de tiparniţele de dolari, S.U.A. nu prea mai produc mare lucru, tocmai de aceea trece prin cea mai profundă criză de politică internaţională, economică şi militară din toată istoria sa. Deşi S.U.A. mai deţine încă supremaţia militară în lume, echilibrul fragil între S.U.A şi restul statelor s-a rupt în favoarea celor din urmă. Constituirea U.E. a creat pentru America o problemă de concurenţă serioasă, iar evoluţia Chinei din punct de vedere financiar, economic, militar şi social a devenit extrem de deranjantă. Ar fi o greşeală ca S.U.A să creadă că China e Siria, Irak, Afganistan sau Libia. În momentul de faţă S.U.A. mai aruncă zaruri prin Ucraina, România, Albania, Kosovo. Restul statelor nu mai dau credibilitate americanilor. Între timp, vremurile cu ororile sale tind să-i dea dreptate Sf. Ioan care profeţea că omenirea se va întoarce cu sus-ul în jos, iar oamenii îşi vor dori pieirea, în locul trăirii atîtor tragedii. Cetăţile Sodoma şi Gomora s-au înmulţit, cămătarii, corupţii şi bogătaşii schizofrenici fac legea, iar cei care conduc Omenirea nu mai sînt oameni. Ne impresionează mai degrabă „omenia” unui cîine, luînd în considerare animalitatea celor de la Putere.

O nouă armă americană cu laser capabilă să prăjească burgerii de trei ori mai repede

S.U.A cere dezarmare tuturor statelor lumii, dar se înarmează în ritm galopant. În numele dezarmării nucleare a altor ţări, S.U.A au comis mult mai multe agresiuni decît toate grupările teroriste rebele la un loc. De şaizeci de ani încoace S.U.A. invadează statele care le fac concurenţă şi le bombardează pe cele ale căror bogăţii şi resurse naturale nu-i lasă să doarmă. Publicaţia „Livescience” scrie că, o armă cu laser extrem de performantă, denumită High Energy Laser Mobile Demonstrator (HEL MD), capabilă să doboare drone sau alte obiecte într-o clipă, numai bună de prăjit burgerii de trei ori mai repede, va intra curînd în dotarea armatei S.U.A.. Conform „Office of Naval Research” şi companiei Boieng care lucrează la finalizarea ei, arma, dotată cu un laser în stare solidă ce dezvoltă o putere variind între 10 şi 30 kw, şi un sistem radar montat deasupra unui camion greu, este precisă şi rapidă şi poate doborî ţintele în diferite medii. Un test recent arată că arma a reuşit să doboare 150 de drone, rachete şi alte ţinte mai mici, demonstraţia celor de la Boieng fiind preludiul performanţei finale. În luna august a acestui an, Office of Naval Research a acordat companiei Raytheon un contract de 11 miloane de dolari pentru a construi arme laser montabile pe vehicule. Arma celor de la Raytheon va avea 25 de kw. Publicaţia „Livescience” face publicitate americanilor, doar, doar or crăpa ruşii de ciudă! Sînt convinsă că şi Rusia are suficiente arme performante, numai că nu-şi fac reclamă.

Americanii au survolat ilegal Marea Chinei de Sud

Dacă zestrea militară americană e atît de performantă, atunci cum se face că, un avion chinez a interceptat o patrulă aeriană americană în Marea Chinei de Sud? Potrivit „Busines Insider”, armata americană a declarat că planul său de zbor de patrulare de rutină s-a desfăşurat în spaţiul aerian internaţional. Armata chineză susţine că survolul s-a desfăşurat în spaţiul lor aerian şi că Statele Unite trebuie să înceteze efectuarea de misiuni de supraveghere atît de aproape de teritoriul său. Cert este că lupta pentru putere dintre China şi S.U.A. a devenit aprigă. Economia Chinei a depăşit demult pe cea a S.U.A., iar interceptarea avionului american în spaţiul aerian chinezesc este semnalul unei schimbări geopolitice care a obligat S.U.A. să împartă scena mondială cu superputerea din Asia de Est. În America doar 35%  din populaţie are un punct de vedere favorabil despre poporul chinez. Dar cum rămîne cu restul lumii? Cum rămîne cu I.S.I.S., creat tot de anarhiştii occidentali, acum ademeniţi în maşina de tocat a grupării teroriste? Probabil, în acest mod se realizează deratizarea democraţiei vestice!

Publicat pe 5 octombrie la secţiunea Editoriale, republicat pe prima pagină pe 12 octmbrie 2014